fredag, december 21

Säljar´n!



Ta er en rejäl titt på ovanstående typer.

Säljartypen.
De heter förslagsvis Christian, Stefan eller Rickard och är troligtvis mellan 28 och 34 år. Oftast 32.
Månadsinkomsten är inte lika skrytsam som bluetoothen i örat eller blingbling klockan på armen. Månadsinkomsten är inte heller lika skrytsam som parfymen är generöst besprutad över hela hans dressmankostym, särskillt i skrevet. Det kan bli svettigt efter långa utdragna kundmöten och fräschör och geleglänsande hår är säljarens måste nummer ett! Fast de flesta säljare väljer ändå att raka av sig allt hår, de är förvånansvärt kloka när de ångestfyllda flikarna börjar ge sig till känna. Dessutom passar det bäst med rakat när dressmankostymen väl åker av och de änligen får blotta sin enorma tribe som går från överarmen upp på ryggen. Den är inte färdig såklart utan under ständig påbyggnad. Appropå påbyggnad. Säljaren tränar givetvis ofta, men bara på gym. Och bara överkroppen. På gymmet kollar han in små tighta stjärtar men blir lätt panikslagen varje gång han inte får bånge. Säljaren är ju så fruktansvärt stressad hela tiden och håller "tusen bollar i luften" och "bollar ideér" hela dagarna, så pass att hans sexlust totalt slagits ut. Därför blir det inte den dagliga handrallan utan ett maratonrunk under väl valda semesterdagar.

Det händer ofta att säljaren går på aw. Det betyder "after work" och den som inte vet det är inte värd att kännas vid. På aw beställer säljaren in en sexa GT och påföljande tre stora stark. Eftersom säljaren alltid är uppe i varv så tar det inte lång tid innan alkoholen kickar in och han börjar skryta vitt och brett om de senaste vinsterna i företaget som han såklart har varit med och håvat in. Bluetoothen börjar så småningom hänga lite snett i örat och svetten rinner ner mellan de små tillrättalagda geleindränkta spröten i tinningen. Men det gör inget, allt kan hända innanför dressmankostymen. En säljare kan i stort sätt bajsa på sig utan att någon skulle märka det eftersom kostymen alltid är lite för stor och jean paul gaultier döler allt från pest till kolera.

När ångesten blir för stor så åker säljaren hem till sin mamma i Sumpan. Han blir som fem år igen, går runt i mjukisbyxor, spelar sina gamla tv-spel och skulle aldrig komma på tanken att bära in tallrikarna med rester in till köket. Men det gör ju ingenting, för en sumpanmorsa är en stolt morsa. Speciellt till en säljarson. Säljarens brorsa är ofta om inte alltid lätt handikappat eventuellt utvecklingsstörd och är deltidsboende på ett stödhem i sumpans centrum. Det är det ingen av säljarens vänner som vet eftersom att de också är säljare och inte pratar om sina brister och svagheter.

Säljaren har ett spraydatekonto där han dagligen går in och söker på lite för unga tjejer som håller i en liten kissemiss framför sina upp-pumpade tonårsbröst. De dejtar och han bjuder på allt. Det är samma sak där, han håller flera bollar i luften samtidigt och det går aldrig längre än till den andra dejten då säljaren avstyr det hela eftersom han är livrädd för att själv bli dumpad. Och han kan ju ändå inte ha sex, eller han är skräckslagen för att han inte ska kunna ha det.

Inuti säljaren bor en liten kille som vill ha tröst och kärlek, som vill andas frisk luft och vara nykter i en hel vecka. Han fantiserar om att bli kär och önskar allra helst att han kom på ett annat sätt att få bekräftelse än att vara sitt jobb.
Men med dressmankostymen och den lilla snäckan i örat är man fånge i sitt eget hem.

onsdag, december 19

Tammdidamm...

Böööök.

Bossen vill att jag ska knyta iho säcken igen och ännu en gång rör det sig om saker jag inte förstår, det rör sig om pengar, ungeför om sisådär 140 000 svenska kronor. Tammdiditamm...
"Och så ska jag bara lägga det på ett kostnadsställe och maila iväg och meddela, och avrunda, med och utan moms och så helst innan jul dårå." Man ba hallå, jag är en enkel liten piga som visserligen en gång i tiden råkade yppa "det fixar jag". Men det betyder INTE att ni kan lägga hundra tusentals kroner i en hand som egentligen bara vill nalla julgodis, blippa lite på datorn och gå på lunchmöten och se ambitiöas ut. Man ba hallå, det är INTE samma sak som att verkligen leverera!
Jag har ångest för att jag inte fattar. Fråga då tänker du, det säger alla!? Jag kan inte fråga nu era generalpuckon, då kommer han ju att fatta att jag aldrig fattat!!?
Man ba hallå?

Nej, tacka vet jag somrarna då jag klev upp en halvtimma innan jag började jobba, gick till slevan och köpte kaffe, jag var brun med ständigt nyrakade ben. Trippade in på jobbet och möttes av tacksamhet av att bara vara nytt blod. TACKSAMHET.
Och jag förstod det jag förstod, för jag förstod inte så mycket om mitt jobb då så det va liksom inte så mycket att förstå. Men NU, nu förstår jag alldeles för mycket för mitt eget bästa, det är för mycket! Och i takt med att solbrännan bleknat så höll jag kvar vid allt jag förstod och började vräka mig med uttryck som "jag fixar det"! Whye oh whye!!? Jag fixar inte det här. Nu är jag är både blek, orakad och nollställd. Och att knyta ihop nån säck är det inte tal om.

Vatten över huvudet är julens tema 2007. Man ba hallå?

tisdag, december 18

På rätt väg i livet!




Insikter.

Jag behöver träna för att må bra. Vet att vi hatar människor som svänger sig med sådana uttryck. Det är samma typer som jobbar på gymmet som ler "du är på rätt väg i livet-leendet". Och man ler tillbaka och tänker "slappna av i käkarna och sluta sträck på dig så överjävligt så ska du se att du också kommer att dö en dag"

Så jag ska inte säga så. Jag ska bara säga att jag i går köpte ett par svarta satans snygga nikebyxor med brunt nike linne, modell brottarrygg.
Gick till gymmet och rev av en kort gymmsession innan mitt sista hitlerpass. Med timbaland i öronen och axellångt hår (notera) sprang jag på löpbandet framför spegeln och kände hur mina må bra-hormoner fulkomlligt sprutade ut: PÅ RÄTT VÄG I LIVET!!

Kände mig helt överlycklig och insåg att...jag behöver träna för att må bra. Jahapp. Hur gör jag nu då? Jag gillar ju inte folk som tränar, speciellt inte killar som tränar, och jag avskyr killar som "gymmar". Missförstå mig inte, man får gärna ta hand om sig själv på det sättet, men jag vill inte veta om det. Biggest turn off evver är: "Baby, jag ska dra å gymma" Ooouuuchh..

Den svåra kille tex, han skulle aldrig tända på en träningstjej! (Ok, det finns undantag, det gör det alltid.)

Nä gott folk, träna ska man göra i smyg. Det är som att småfisa på jobbet.
Man gör det, men man skulle ju aldrig tala om det . Man är bara snygg och fräsch och så är det med det.

Överdriven pedagogik är ett måste ibland.


Så nu är jag på rätt väg i livet, men det är absolut inte officiellt.

måndag, december 17

How to do the to do?

Jag förstår inte hur folk orkar jobba heltid och sen desstuom vara sociala och njuta av helgens aktiviteter. Jag försökte men pallade bara med en fjärdedel av vad jag hade planerat.

Detta skulle jag göra.

Ha mitt återkommande lördagsmorgonpass h2o
Powernapa
Städa upp gårdagens fest (hela lägenheten luktade ölkorv)
Gå på street, hornsgatan
Bränna en skiva med temat "alla låtar jag hatar att jag en gång älskat" och ge bort i julklapp
Hårinpackning och ansiktsmaska mig
Läsa en god bok och liksom ba vaaaa
Rensa på vinden för att få plats med det fula bäddsoffan (ska köpa ny!)
Tvätta
Gå upp med sånt jag inte behöver på vinden
Panta
Köpa tråkiga nödvändigheter
Rensa skafferiet så att det inte innehåller allt från pepparkakor till mitt gamla väddö passerkort
Betala räkningar Sätta in viktiga papper i pärmen
Måla på min modesty blaise-tavla

Denna lista hade jag på kylskåpet under helgen och vad hann jag med??

Ha mitt pass
Tvätta
Rensa på vinden
Panta, och köpa massa juice för pengarna (älskar att fylla kylskåpet med olika juicer)
Dricka upp en flaska glögg i ren utmattning
Fundera på om det skulle va en bra idé och gå på ett friskis intensivpass när man är salongsberusad
Komma på att det inte va det
Se ett maratonrejs av SATC, tror jag såg tio avsnitt i följd
Msn:a
Sova

Men jag tycker ändå att jag kan vara rätt nöjd med tanke på att pappa bott hos mig i veckan och spelat på alla mina känslonerver genom att spika upp spikar i mitt köksskåp utan och fråga, eller att tvinga mig att lära honom hur hotmail fungerar.
Eller med tanke på att jag haft fetingågren efter att ha dansat magdans inför ledningsgruppen på julfesten. Jag vet att man ska bjuda på sig själv, men ja. Äh.

Förresten, igår när jag städade under sängen så hittade jag en tygväska som pappa glömt, där i låg det två folköl instoppade i bruna herrstrumpor. Jag är inte förvånad men du kanske är det?

Nu väntar en hektisk jobbvecka och ikväll är det sista hitlertantpasset evver!!

Och..
Merci my little way of sayin thanks, merci for being u!
Ibland har man konstiga låtar på hjärnan, jag undrar vad den här lilla reklamsnutten vill säga mig, hursom...det låter possitivt!

Hang in there fellows!