torsdag, oktober 18

Charmig sko och lås-man

Där jag bor finns det en låssmedsaffär. Jag är lite faschinerad av låssmedsaffärer eftersom de nästan allid ägnar sig åt skoputseri också...jag menar, vad har de två sakerna med varandra att göra egentligen? Det kanske finns en självklar koppling, men jag har inte tänkt längre än, SKOR å så NYCKLAR?
I alla fall så jobbar det en jättecharmig man i min affär. Jag går förbi honom varje morgon på väg till tunnelbanan och varenda gång så måste jag titta bara för att få se hans ansikte, ty han har en utstrålning som kan smälta det mest morgonfrusna hjärtat. Han är inte direkt snygg, han är faktiskt rätt tjock, har högt hårfäste och en odefinerbar skäggprydnad. Men han verkar liksom så nöjd med det han gör, och när jag väl har haft ett ärende dit (låst mig ute en gång, köpt skofärg en annan gång) så känns det som att jag skulle sitta på en av de där höga röda skinnpallarna hur länge som hellst. Vi har inte pratat så mycket men jag är säker på att om vi skulle jobba tillsammans så hade vi kunnat prata om allt mellan himmel å jord. Blivit soulmates. Du vet, ibland bara känner man att man skulle trivas ihop. Snackar inte nödvändigtvis om löv, snackar nåt annat, nåt bra.

Jag har en vaxpropp i ena örat nu. Det är för att jag använder avancerade öronproppar med fjäll på när jag ska sova, och när jag drar ut dem på morgonen så bildas det liksom ett sug...en sugproppsefekt. Så nu hör jag nästan ingenting på vänstra örat. Men sånt där brukar väl lösa sig efter ett tag?

I går gick jag förbi låssmedsnyckelmannen och tänkte att nu fasiken ska jag säga något...vi måste ju komma igång liksom. Och jag hade ju mina nyfärgade boots på mig så jag stannade bara i dörröppningen och tryckte in ena foten och huvudet och oj, skrek.."DET BLEV BRA MED DEN SKOFÄRGEN DU REKOMENDERADE"!

Han såg helt chockad ut innan jag fattade att jag nog snarare skrek en talade. I en tecknad film hade nog resten av hans knappt befintliga hår flygit av...bakåt.
Jävla vaxpropp...lite pinsamt faktiskt.

Men jag tror vi börjar komma varandra lite närmare.
Tänk om jag skulle börja jobba där med honom, vilken sjuk prestigeknäpp på näsan det skulle bli för min familj och släkt. "Jag har bytt jobb" Åhåå, va spännande...vart då"

Hornstulls sko och lås U BASTARDS.

tisdag, oktober 16

Robert Rauschenberg




Jag var på utställning i helgen, "I love pop art" på Waldemarsudde.
Supermysig dag som började med traditionell maffig sallad på café 66, sen buss ut till djurgården och promenad bland löven.

Jag blev rätt betagen av Robert Rauschenbergs stuff så jag va tvungen att lägga upp ett par av hans verk på bloggen.

Nu väntar en kväll av rena våttorkade golv, inge mer mat och en god natts sömn. Imorgon väntar pass, jobb och A.

Hoppas de ringer om nåt av de två jobb jag sökte igår, det skulle göra gott. Väldigt gott.

Im so girlie today


Vad en kvinna vill ha:
Kärlek
Respekt
Den perfekta höstkappan
Pengar
Pirr
Komplimanger
Minst två prenumerationer på tex Bon el Cosmo
Blickar på stan
En lap-top
En mamma som är hennes bästa vän men samtidigt "mamma"
Body Butter i minst tre olika smaker
Tre efterhänsna karlar som skulle kunna få det
En som kommer att få det
Ett meningsfullt jobb som peppar hennes självkänsla
Tid för sig själv
SATC-Boxen
Oprah-Boxen
Godis i skafferiet
Förmågan att inte äta allt på en gång.

Jag har minst fem av dessa, den ena kostar 399:- på Gina Tricot

måndag, oktober 15

No more miss nice girl


Putsar argt

Ibland är det ett hårt liv att vara diversearbetare.

På det ena stället krånglar det med lönerna, jag skulle ha fått min lön för två veckor sedan men pga strul har den inte kommit. I början var jag sådär extremt försiktig och vågade knappt uttala meningen.."eh, min lön verkar inte ha kommit in" följt av "det kan ju vara mig det är fel på, har ni rätt kontouppgifter, har jag missat att fylla i rätt tider jadajada..." Jag verkar inte ha fattat att man kan kräva sin lön utan att ha dåligt samvete?! Det är ju inte av välgörenhet jag går upp sju varje lördag och jobbar. Jag mejlade ca fem liknande mejl och nu, nu är det no more miss nice martel, i tell u that much! Ringe vd:n som såklart just varit ute och spelat tennis och bad om en förklaring OCH kompensation.(Håll i hatten!) Var hela tiden på bristningsgränsen till miss too nice martel...men jag höll mig hårt i sängbordet och stog på mig. Hon ursäktade sig och erbjöd nån slags mesig bonuspoäng...HA! Ok, fem till bonusboäng och jag får ett presentkort på Stadium för 500.
I dont do Stadium baby...

På det andra stället trivs jag som fisken i vattnet, lathet blandas med lagom dos utmaning, trevliga kollegor. Nackdelen är att det är dåligt betalt och att min anställning går ut i december.

Det tredje jobbet är helt ok, lönen kommer in som den ska, förutom att jag fick en generalutskällning av damerna efter mitt första pass, (något jag inte trodde jag skulle ta mig mentalt överlevande igenom) men nu finns där inga hang ups. Det flyter på bra och ikväll ska min mamma vara med! IIiiiik. Jag är skitnervös av någon anledning. Hon kommer att stå där och skutta runt precis som alla andra och jag har bestämt att inte säga till någon annan deltagare innan att hon är min mamma.

Men åter till jobb. Kan ju inte stå hemma och färga om mina skor om jag inte har någonstans att visa upp dem! Nu ska jag fanimej ha mig ett riktigt heltidsjobb, jag ska gå med i facket och alla säkerhetsanordningar som finns. Jag ska skrika högt vid minsta lilla fel och kräva mina rättigheter. Jag är 25, jag är utbildad och det är dags. Ja det är fanimej dags att växa upp!


Och ni vet Nice girls go to heaven, bad girls go everywhere!

HAHA, nu skrattar jag högt åt mig själv. Jag har läst för mycket Cosmopolitan.

En kaffe på det här.