torsdag, oktober 11

J och hall-pall


Det börjar bli så vettigt.

Ledig torsdag. J kom förbi och vi bara hängde. Jag var bara jag och hon var bara hon. Jag trodde det skulle bli tungt prat och mycket peppning för hennes skull, men jag blir ständigt påmind om vad den här damen besitter. Om jag är motsatsen till sorglös och samtidigt svag saft så är hon en fragile energibomb. Likheter ändå kan hända, för tårarna kan flöda, drivkraften är ständig. För mig kommer det inga tårar men fukt räknas inte i känslor.
Ibland har jag tagit henne för min lillasyster, lärt henne livets läxor och satt ord på hennes känslor. Men nä, så mycket oftare får jag ta lärdommar och anamma hennes tänk nu förtiden. Och det stör mig inte ens.
Det gick flera timmar, det blev Oprah, matlagning, mejl, foto, prat, prat igen, bailys och mer prat. Om man känner mig reagerar man. Lite.
Släpper på spänningar, släpper på sorger, släpper på rätt mycket.

Det börjar kännas riktigt bra, det börjar bli riktigt vettigt.
Även om ingenting runtomkring har hänt. Relationstatus och jobb, its the same. Men det finns så mycket mer och jag tänker uppskatta det ett litet tag. Ett litet NU kan få finnas ett tag. Tillsammans med vin och snus.

Oj, där försa jag mig.

En extra värme i hösten. A, det gör mig ungefär lika glad som att jag idag har klätt om min hall-pall. Men då vill jag också säga att jag är väldigt nöjd med den pallen.

(Och om någon upptäcker att jag inte har full täckning på pallen så är det för att tyget eg är ett för litet linne som jag bara trätt på. Så kan man göra istället för att bli bitter när kläder inte passar.)

måndag, oktober 8

skor å juice



Nej det här ska inte bli en modeblogg. Ville bara visa framfötterna nu när jag är igång med den igen. De är iofs nya, och de är iofs snygga. Det är converse all star. 700 pix.

Ja och hur går det då med detoxandet Martel?
Det går jättesakta men framåt. Förvisso snusar en som aldrig förr, men det dricks vatten och äts mat från minst två matgrupper. Stärkelser i form av grönsaker och frukt är svårt, men jag har hittat en jättefiffig grej i matbutiken. En frukt och grönsaks-shot! Tror att det är samma märke som Godmorgonjuice. Om man shottar en sådan om dagen så får man i sig 50% av dagsbehovet av frukt och grönsaker. Fatta, no moore tråktugg, just plain shotting!
Vill även tillägga att det inte hävts ett enda glas vin eller öl på tre dagar nu.
I detoxandet ingår även minimerande av dåliga ide´r iform av menlöst förlustande och dejtande. Det vill säga, lightprodukter går bort. Bättre att ta det lugnt med äkta vara istället.


Jag måste få ha kvar apelsinjuice och extrasaltat bregott. En rolig anekdot är att när jag var liten och gick till sjuksyster för vägning och mätning så fick jag bastning för att jag drack för mycket apelsinjuice! Hon trodde hon hittat roten till min fettma!? Hoho, tur att jag inte berättade om min klubb "Kylskåpets Vänner"
Sen dess är juice lite förbjudet och på så sätt även en superlyx. Varje gång jag häller upp ett stort glas tänker jag på att jag egentligen inte får. Och då tar jag ett glas till och känner mig sådär vuxen och fri.

lord have a mercy on me...


Katherine Moennig aka Shane i L word

Perfektion, om du frågar mig.

fondationborste!



Fet hy, torr hy, problemhy, flammig hy, glåmig hy?
Jag har allt och det kallas på fin svenska för blandhy. Det kan vara den värsta sorten men hey jag är inte helt förvånad, den har lika mycket personlighet identitetskriser som mitt övriga jag. Blandhy är ett väsen, en mångsysslare som man måste lära sig att leva med.
Jag har provat allt! Använda lite underlag, full täckning, låta huden andas i några dagar, torkat ut, fuktchockat, maskat, tömt, kallt vatten, varmt vatten. Det spelar ingen som hellst roll. Att behärska sin blandhy är ungefär lika omöjligt som två-åringar eller att bekämpa gravitationskraften. Lev med den, inte mot den. Framhäv nåt annat som inte krånglar...och matta ner. Ständigt detta mattande.

MEN! Jag vill ändå slå ett slag för min senaste upptäckt foundationsborsten!
Det är så fruktansvärt lätt att applicera underlagskrämen med detta mirakel, och det är roligt. Man kommer in i kratrerna ordentligt och dessutom suger borsten inte åt sig så mycket, som svamp gör.

Det finns en kanonborste på Kicks för 100 spänn och det är äkta hår.

(Vet vad du tänker) Och därför ska jag redan nu säga, använda INTE målarpenslar (olja eller vattenfärgspenslar) eller rougeborstar. Jag har testat och det funkar icke.

Blandhy behöver respekt och kärlek, precis som jag.