fredag, februari 22





Saker jag längtar efter.

Ett par öl med Sara
Vårväder där skinnjackan får vädras
Pengar
Nya lägenheten
Anna-Karin
Självläkning
Längre hår
En kisse
Inflyttningsfest
Mis 30 årsfest
Längre hår
Kvalitetstid med mamsen
Utvilade dagar
Självständighet som inte är intalad
Mer flärd
Inbäddad i kärlek
Att få pyssla

Ha en skön helg nu!

torsdag, februari 21

En helt vanlig tjej



Jag har plockat bort bajskorven nu.
Sara sa att jag fick en dag att vara brun och nere på. En dag var det sagt! Jag responderar bra till gränssättning.

Och hörni, tack för all skön pepping, jag blev mycket gladare!


Jag måste få dela med mig av en för mig intressant insikt.

Där jag kommer ifrån handlar mycket om att det ska se bra ut utifrån. och herregud, det gillar ju jag! Men baksidan med att som 80-talist blivit lite extra präglade av det här med "åstadkommande" är jag inte lika bekväm med.

Vi växte upp precis innan ord som "självförverkligande" och "bli den du är" sattes i bruk. Våra föräldrar hade det väl om än lite värre under sin uppväxt och har med säkerhet projicerat en hel del prestationsångest på oss runt 25.
Jag vet att det finns undantag, alla ni asjobbiga kollektivbarn med 70-talsbohemisk uppväxt som älskar att göra allt gemensamt, dela på bullar och bo trångt och i grupp kan bortse från detta.

Hursomhelst, vem har inte känt att det är underförstått att akademiker, normalviktig, bostadsrätt och barn runt trettio går hand i hand med att vara en lyckad person nowdays..? Och jo då, det kan jag väl till viss del skriva under på att jag själv också tycker. Det som är synd är att man inte la ner lite mer krut på att lyfta upp barn under mina barndomsår, lyfta upp deras speciella egenskaper och låtit dem växa. Innifrån och ut. Idag ska vi få cred utav vad vi åstadkommer, dvs utifrån och in. Finns väl solljus i det med kan jag tänka mig.

Men ändå. Jag har aldrig riktigt fått stöpa min egen form utan istället blivit stöpt i en. Och i och med det också aldrig känt att jag riktigt passat in, det har känts knöligt, varit för trångt eller varit för stort. Smitit åt runt halsen.

Den här tanken har också rullat igång en boll hos mig och fått mig att fundera på om det möjligen kan vara så att jag blivit uppmundrad att tro att jag är lite förmer än alla andra? Eller att jag bör sträva efter att framstå som det?

Vi är generationen som är fantastiska med fantastiska framtidsutsikter, vi kan studera till vad som helst, vart som helst, vi ska bli som våra välutbildade föräldrar eller kämpa för att inte bli som våra outbildade föräldrar. Vi har så många möjligheter och förutsättningar att våra egna jag handlar om allt annat än den egentliga personen.
(Jag vet att jag skyller allt på min uppväxt nu, men vi behöver inte jämföra den här bloggen med ett inlägg i DN, orkar inte hålla på att dra in fler sidoaspekter för att framstå som diplomatisk.)

Vi är lite bättre? Det låter väl grymt bra men hej och hå vilka näsbrännor man kan åka på när man blir sviken, eller inte får jobbet man sökte, för att inte tala om att bli satt på plats! Sånna grejer funkar inte att bearbeta för en människa som är förmer. Fallet blir så högt att nedslaget blir för hårt. Man är plötsigt både satt på plats och har misslyckats att vara den man tror att man är. Koflikt är ordet!

Tack men nej tack mamma och pappa. Vi är inte förmer, vi är precis som alla andra. Så låt oss ramlar från mitten så gör det inte lika ont. Och låt oss tycka att det är aaaasbra att göra små bra grejer.

Over and out-från en helt vanlig tjej.

onsdag, februari 20



Ungefär så här känner jag mig nu. Som en skön prick som nån har bajsat på. Och så går jag runt med den där skiten i ansiktet utan att fatta att det faktiskt går att plocka bort den..
Det är lustigt, jävligt lustigt att man alltid sätter på sig andras skit och sedan går runt och irriterar sig på att man har en bajskorv i nyllet. Man känner sig ful och värdelös. Ändå har inget förändrats sen igår, man är samma person.

Jag hade inte bajs i ansiktet i går.

tisdag, februari 19

Kom igen, kom, upp, kom ur!


Det vankas stor förkylning. Och det vankas oro. Ingen vidare kombo. I feel deppo. Utan peppo blir märta deppo. Vart är allt peppo som går in på riktigt i dessa dagar. Tryck in skiten, någon!!

Uffe sa en så bra grej igår. "Livet är ogenomförbart, men ändå måste man leva det."

Han påminde mig också vilken jävla komplicerad typ jag är, och jag sög åt mig som en svamp. För att det är sant. Ibland vill jag bara vara tio år och bli glad av en isglass. Eller tänka på att andra har det värre, och så vips kommer lyckoruset som ett prev på posten. Det funkar inte, kan det bero på att jag har eftersändelse?

Men nu ska vi inte ner i hålet, vi ska gå på de nya 5! Just det, har redan hittat på en hel del knep för att dribbla bort min egen hjärna i böket och i sörjan.

1. Skönhet lättar upp ett dystert inre.
2. Leende lurar ett purket sinne.
3. Sluta vänta och börja leva, stäng av mobil och mail.
4. Skratta och glädjs med underbara vänner.
5. Städa rent, bort och håll fritt från småprylar.

Fuck that shit tänker du.
Förvisso.
Men livet är ogenomförbart, man måste ändå leva det. Göra det bästa av situationen.

Och vafan, om en månad är livet i ett helt annat skede.

Kom igen, kom, upp, kom ur!