torsdag, november 1

Det här med att kasta pärlor åt svin.

Om du har problem med att hänge dig, hänge dig inte alls från första början.

Om du är så blyg att du tar omvägar och jag knappt kan höra pipet från ditt hej, sluta förföra och samtala om att förgöra.

Om du är gift, vad gör du här?

Om du går all in och sedan all out, det är helt enkelt inte schysst.

Om du har flera strängar på din lyra, plocka åtminstonde bort mig.

Om du inte är perfekt, det är verkligen helt okej. Det är inte jag heller, jag har till exempel kastat pärlor åt svin allt förlänge.

tisdag, oktober 30

lovley lowlife, del sjuttioelva



Har tänk på en rolig sak (nu när jag har paus igen)

Jag brukar roa mig över övertrevliga kollegor eller försäljare som ringer till mig på jobbet. Deras sista ord brukar alltid bli så pipiga. Först låter det som en porlande bäck, sen övergår det til fågelsång och sen är det Mariah Careys falsett-toner. Det vill säga ljud som bara hundar kan höra.

"Okeeeeej, jättebra, vi säger så tack så jättemycket för hjälpen, vi hörs framöver, jaaadå, ha det fint, ok..pip, piiiiip ....iiii....i...i.....tomt(!?)"

Själv låter jag som Nanny Fine. Det är min hes-och-övertrevlig-röst.

klaga, grönt, rött

Jag borde säkert ringa ett tiotal olika jobbrelaterade samtal nu, jag borde säkert bläddra i en massa papper. Jag borde förmodligen uppdatera och ändra saker i register och i excelark. Men istället sitter jag och pillar mig i ögat, duttar bort överskottsfett i ansiktet (blandhy) och värmer mig på min kopp te. Det är höst och en tjej måste få vara höstsnygg i förlånga koft-ärmar med händerna virade kring en kopp rykande. Jag ser bilden framför mig varje sensommar.
Så jag knapprar mellan mailen och googlar på te-sorter, hår och kjolar. Går på toaletten, fixar hårtofsen och säger "Hej" i spegeln och ler för att se hur jag såg ut när jag sa det i verkligheten för en minut sen.

Någon gång mycket snart så kommer jag att bli påkommen med detta....eller ännu värre, jag blir påkommen med att ha missat något i mitt jobb! Jag har glömt att fylla i en kolumn, skickat ett mail eller ringt någon. Och så blir det en minikatastrof. Innuti och utanpå. Och det är detta som är så förunderligt. Mitt jobb är det som är rankat som längst ner på företaget, rent socialt, mellan två fingrar beräknat och utan att någon för den skull har sagt det. Men ändå är det när jag gör misstagen som de stora problemen uppstår, och där man får lov att säga till och klaga. Ibland får jag nästan känlsan av att folk här, mer eller mindre undermedvetet sätter mig på jobben där de vet att klagomålen kommer att landa i första hand. När jag tänker efter har jag alltid varit ett mål för klagan i min karriär. Stått i mitten eller längst ner. Och med tanke på hur jävla känslig jag är för kritik så känner jag mig genast ganska stärkt i det. Och så tänker jag på det ett tag, känner mig lite nöjd och tycker att jag förtjänar en paus i excellandet.

Min andra tanke är också att det rätt dumt att sitta och torka överskottsfett på näsan när jag borde pilla i kolumner. För att slippa fladder, inuti och utanpå.
Så jag tror jag ska övergå till det nu. Mitten eller längst ner, jag trivs rätt bra när allt kommer runt. Säger man så?

Det jag egentligen ville säga var bara att jag inte dricker grönt te längre, jag dricker rött!

Te alltså.

måndag, oktober 29

Ett hekto grönt te tack!



Förkyld. Jag dämpar och dövar med hjälp av apoteket. Jag börjar se ett samband mellan systemet och apoteket som jag bor mitt emot. Skyttetrafik, man köper öl ena dagen, ipren den andra. Blir förkyld och tänker whiskey den tredje dagen. Eller nä, jag kör på nässpray och hosmedicin den fjärde dagen. Usch, jag är en hemsk människa, jag är en jävligt ung människa! När ska jag komma till insikt på riktigt?

Nässpayen är tillbaka i mitt liv, Ipren grumlar tjockt i pallet, läpparnas fnasighet är inbakade i idominsalva och fishermans friend är min bästa vän i halsen. Man kanske borde prova någonting naturligt för en gång skull? Låte moder jord läka mina säkert stressrelaterade åkommor och krämpor. Ett sunt leverne mot sjukdommar låter trist och otroligt oeffektivt för stunden, men det här med grönt te kan nog vara min grej! (Okej ja, jag försöker övertala mig själv.)

Läste på lite för att inspireras och komma igång med denna omtalade mirakeldryck och faktum är att jag är på. Jag är jättepå!

Lyssna härå..
Skyddar huden, förhindrar akne, innehåller massa antioxidanter. Jag vet inte riktigt vad det är men det låter ungefär lika livsnödvändigt som omega-3.
Det är dessutom inflammationshämmande och stärker immunförsvaret. Jag har svårt att dricka vatten när jag inte är törstig men nu finns det ju en hel del anledningar att dricka grönt te. Vanligt te är vätskedrivande, precis som kaffe...men inte grönt te!
Jag ska ta mig an klyschan grönt te från och med idag. Har redan druckit tre koppar på jobbet men det var sånt där lipton pås-te. Jag tänker gå till NK och köpa seriösare grejer idag!

Shit, nu måste jag kissa.