torsdag, december 11

Smör

Vet att jag borde ha anledningar att komma här och komma, igen, med mitt bloggande. Men äh. Jag kör bara igång med mitt nonsen så får vi se vart det landar.

Äter en macka och tänker på min smöruppväxt.

Man kan bara ha en bra eller en dålig.
I alla andra hem så förvarade man smöret i kylen tills det skulle tas i bruk. Men av nån anledning så valde mina föräldrar att alltid ha en klick "äkta smör" ståendes framme i en skål, varpå man snällt fick finna sig och försöka haspla upp en ansenlig mängd rinnande smör på kniven. Man kunde således låta smöret rinna ut på tunnbrödet och liksom balansera ut det i rätt tjocklek bara genom att skaka lite på brödet. Konstigt var det. Och inte så gott.


Det är trevligt nu när man har en av sina förmyndare inneboende hos sig, att kunna föregå med gott exempel. Smöret ska vara i kylen. Inte framför diskmaskinen!

Vad mer har jag tänkt på sen sist....

Håret ja!

Det är mittfuckingbena och jämnlångt som gäller fortfarande. Hört det förut?
Kommer va så sjukt snygg i det! Rädslan är bara att jag hinner bli gammal och grå innan det inträffar, i bästa fall blir jag en het 35 åring och då kommer jag ju hinna va het i minst 15 år, sen blir jag seniorhet. Det är också bra. Läsa Amelia i leopardsoffa och smutta portvin i jämnlångt, haja pondusen!

Lustigt att jag kommer på mig själv med att säga "hörru jag tänkte lugg idag!" till frisören var tredje månad. Tänkte be henne ignorera mina utfall pga touretts nästa gång, inget annat får göras än att kapa nedersta längden, uppklippning är företat med stötar, och urtunning med hagelbössa!

Men nu har jag gjort en ritning i min almanacka som beskriver att luggen gick precis till nästoppen i november, och till munnens överläpp i december. Jätemotiverande!

I går satt jag och tänkte, här sitter jag på kontoret, ett riktigt jobb OCH har denna karta över luggens tillväxt i min almenacka som jag dessutom fått bekostad av jobbet. Det låter inte riktigt friskt, men sen igen, vem är riktigt normal egentligen?

Den som inte gör översiktskartor över sin hårväxt har väl nån annan hangup, de vill bli tagen med en strap-on eller rycker i hantaget femtioelva gånger innan de går hemifrån. An theres is nothing wrong with that!

Elaine är klädd i juleskrud, hon är så himla himla söt!! Jag önskar att det alltid var så här. En frisk familj, en mor i sängen, och ett hem med smör i kylen. Och så mittbena då förståss.